'Een Limburgse club die een kans maakt tegen Ajax en PSV, die is interessant'

'Een Limburgse club die een kans maakt tegen Ajax en PSV, die is interessant'

Gepubliceerd: maandag 11 november 2019 om 12:11ma 11-11-2019 om 12:11

Sef Vergoossen, voorvechter van een FC Limburg, heeft nogmaals de noodklok geluid vanwege de matige prestaties van de clubs in het zuiden van het land. Fortuna en VVV strijden tegen degradatie uit de Eredivisie, Roda JC is net gered van een faillissement en MVV speelt geen rol van betekenis in de Keuken Kampioen Divisie.

Vergoossen pleit dus nogmaals voor een fusie tussen een aantal Limburgse ploegen. "Nóg meer is duidelijk geworden dat er in Limburg geen voedingsbodem is voor vier succesvolle profclubs", zegt hij in De Limburger. "Als je er genoegen mee neemt dat je als Limburgse clubs een rol in de marge blijft vervullen moet je lekker zo doorgaan."

"Maar als je wilt dat in Limburg ooit een vaste middenmoter in de eredivisie speelt, moet het roer om", vervolgt de oud-trainer van onder meer PSV zijn betoog. "De clubs hier zijn elkaar alleen maar vliegen aan het afvangen. Eén tot de verbeelding sprekende club zou een zegen zijn. Dan tel je als provincie weer een beetje mee. Op deze manier blijft het aankloten in Limburg."

Er spelen echter gevoelige sentimenten tussen Roda JC, Fortuna en MVV. Supporters van die clubs kunnen over het algemeen niet met elkaar door één deur. "Ik snap de emoties heel goed. Alleen: vier clubs die een marginale rol vervullen in het profvoetbal is niet goed voor de economie in Limburg, niet goed voor het bedrijfsleven en niet goed voor de media. Een club die voor Europees voetbal speelt, die kans maakt tegen Ajax of PSV; dié is interessant."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws