Blind in topvorm: 'United verkoopt hem en haalt slagers binnen voor 150 miljoen'

Blind in topvorm: 'United verkoopt hem en haalt slagers binnen voor 150 miljoen'

Gepubliceerd: dinsdag 12 november 2019 om 07:50di 12-11-2019 om 07:50

Daley Blind is sinds zijn terugkeer van grote waarde voor Ajax. Vincent Schildkamp meent dat Manchester United de 29-jarige verdediger veel te makkelijk heeft laten gaan, maar daar is Kenneth Perez het niet mee eens.

De Oranje-international maakte zondag tegen FC Utrecht (4-0) opnieuw een ijzersterke indruk. "Blind is volgens mij al een half jaar in topvorm", steekt Schildkamp van wal bij Natafelen op FOX Sports. "Dan moet ik altijd denken aan de beleidsbepalers van Manchester United. Zij verkopen Blind voor zeventien miljoen euro en halen voor 150 miljoen twee slagers binnen."

"Mag ik dat naïef noemen?", haakt Perez in. "Dat heeft toch niets met elkaar te maken? Blind heb je daar toch ook gezien als centrale verdediger? Dat is een heel andere manier van spelen. United zat in een neerwaartse spiraal en had niet de hele tijd de bal", stelt de Deense analist. "Bij Ajax heeft hij wél de hele tijd de bal. En hij is zo dominant aan de bal. Gisteren (zondag, red.) had hij de meeste passes op de helft van de tegenstander, als centrale verdediger. Dat is best bijzonder."

Blind is nu veel beter dan in zijn tijd bij United, maar bij United was hij ook niet altijd heel slecht. Daar haalde hij bijna altijd wel een voldoende", besluit Sjoerd Mossou.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws