'We keken dat filmpje van Ciss in de kleedkamer: iedereen rolde over de grond'

'We keken dat filmpje van Ciss in de kleedkamer: iedereen rolde over de grond'

Gepubliceerd: dinsdag 12 november 2019 om 18:31di 12-11-2019 om 18:31

Hoewel de spelers van Fortuna Sittard afkomstig zijn uit alle windstreken, wil middenvelder Mark Diemers absoluut niet spreken van een vreemdelingenlegioen. De 26-jarige Leeuwarder spreekt juist van een hecht collectief.

Diemers wijst in gesprek met het Algemeen Dagblad op de keerzijde van het spelen in teams met overwegend Nederlanders. "Dan ging iedereen na de training direct naar huis. En wordt er achter je rug om geluld", aldus de oud-speler van SC Cambuur, FC Utrecht en De Graafschap. "Geloof me: we hebben een hecht team. Het zijn vaak geweldige jongens, die keihard trainen. Die gasten gaan ervoor."

De middenvelder haalt het komische gesprek van aanvaller Amadou Ciss met NOS-verslaggever Jeroen Elshoff aan: de Senegalees nam na elke vraag de microfoon over en ging vervolgens viral. "Dat filmpje hebben we vaak in de kleedkamer afgespeeld. Iedereen rollend van de lach over de grond. Hij kon er zelf ook wel om lachen." De veelvoud aan nationaliteiten in Sittard levert wel vaker misverstanden op. "Iemand die dan bij de lunch vier koppen soep voor zichzelf pakt. Zonder het gek te vinden, hè."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Fortuna Sittard aan degradatie ontsnappen?

(1367 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws