'Ik zal spelen waar Koeman mij nodig heeft, maar ik ben niet hier als rechtsback'

'Ik zal spelen waar Koeman mij nodig heeft, maar ik ben niet hier als rechtsback'

Gepubliceerd: dinsdag 12 november 2019 om 22:21di 12-11-2019 om 22:21

Stefan de Vrij moet bij het Nederlands elftal voorlopig voorrang verlenen aan collega-verdedigers Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk. De 27-jarige Zuid-Hollander was in 2014 – tijdens het vooralsnog laatste eindtoernooi dat Oranje tot dusver speelde – nochtans een vaste waarde.

Sindsdien verhuisde De Vrij van Feyenoord via SS Lazio naar Internazionale en maakte hij naar eigen zeggen grote stappen. "Ik ben een veel betere verdediger dan toen met het WK", vertelt hij aan RTV Rijnmond. "Maar toen speelde ik alles en nu niet. Dat geeft ook aan dat het Nederlands elftal zich ontwikkeld heeft."

Een eventuele rol als rechtsback – een positie die hij tijdens zijn allereerste profseizoenen nog bekleedde – ziet De Vrij niet direct zitten. "Ik zal spelen waar de trainer mij nodig heeft. Maar ik ben hier als centrale verdediger en niet als rechtsback", klinkt het. "Ik moet gewoon doorgaan met waar ik mee bezig ben, positief blijven, zo goed mogelijk spelen bij mijn club en hier op de trainingen elke dag het maximale proberen te doen. Dat heb ik altijd al gedaan en zal ik ook blijven doen."

Poll

Hoort De Vrij in de basis bij Oranje?

(1998 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws