Eredivisie 'accepteert' hegemonie Ajax: 'Ze hebben gewoon overal een antwoord op'

Eredivisie 'accepteert' hegemonie Ajax: 'Ze hebben gewoon overal een antwoord op'

Gepubliceerd: woensdag 13 november 2019 om 07:31wo 13-11-2019 om 07:31

Ajax heeft na dertien speelrondes al een kloof van elf punten geslagen met concurrent PSV in de Eredivisie. Huub Stevens verwacht dat ook AZ de Amsterdammers niet heel veel langer kan bijbenen, terwijl Bryan Linssen eveneens onder de indruk is.

"Het is heel knap wat AZ doet, maar Ajax is zo ontzettend goed en beschikt over zoveel kwaliteiten. Zij staan echt los van de rest", stelt Stevens in gesprek met het Algemeen Dagblad. Volgens de oud-trainer moet de concurrentie goed kijken waar de ploeg van coach Erik ten Hag 'te raken is'. "Met een snelle sterke spits in je ploeg moet je er alles aan doen om bijvoorbeeld Daley Blind in een één-tegen-éénsituatie te krijgen."

Linssen rept van een hoofdpijndossier om het Ajax lastig te maken. De Arnhemmers speelden met 2-2 gelijk tegen de kampioen, maar dat was aan het begin van het seizoen. "Wij slaagden erin om ze redelijk op afstand te houden, de ruimtes klein te maken en in de fysieke duels te komen. Daar zitten die spelers gewoon niet op te wachten. Maar dit klinkt makkelijker dan het is, want als zij op dreef zijn, gaat het positiespel zo snel, dat je simpelweg niet in die duels komt."

"Dit Ajax heeft gewoon overal een antwoord op. Het seizoen is weliswaar nog lang, maar voor mij is het wel duidelijk: Ajax wordt met twee vingers in de neus kampioen", besluit Linssen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat koploper Ajax nog serieus bedreigd worden dit seizoen?

(15612 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws