Kieft hekelt Van Bommel: 'Onbegrijpelijk, hoe haal je 't in godsnaam in je hoofd?'

Kieft hekelt Van Bommel: 'Onbegrijpelijk, hoe haal je 't in godsnaam in je hoofd?'

13-11-2019 10:48
134

Wim Kieft heeft geen goed woord over voor Mark van Bommel. Het is volgens de oud-spits 'onbegrijpelijk' hoe de PSV-trainer is omgegaan met Jeroen Zoet.

"Dat heb ik mijn hele leven al gevonden van coaches: ze kunnen zich heel slecht verplaatsen in de psychologie", begint Kieft bij Veronica. "Het is heel normaal dat je een speler op de bank zet, maar hoe haal je het in godsnaam in je hoofd om Zoet als derde keeper mee te nemen naar Tilburg? Dat doe je toch niet. Het is helemaal nergens voor nodig."

Kieft noemt het 'bijna vernederend' voor Zoet. "Dan zeg je toch: luister, je hebt heel slecht gekeept, dus blijf maar lekker weg. Dat je dát niet begrijpt, daar kan ik gewoon niet bij. Je kunt nog zo'n grote carrière hebben gehad, maar je moet je altijd realiseren wat dat met een speler doet. Dit doe je gewoon niet. Onbegrijpelijk."

Van Bommel had beter moeten weten, vindt de analist. "Als je ziet hoe hij tien of vijftien jaar later nog steeds reageert op dat moment met Van Basten, waarin hij zelf vindt dat hij tekort is gedaan... Dan zou je toch ook moeten weten dat je Zoet hiermee tekort doet?"