Kritiek van Derksen: 'Dat is niet leuk hoor, als klein jochie zo afgemaakt worden'

Kritiek van Derksen: 'Dat is niet leuk hoor, als klein jochie zo afgemaakt worden'

Gepubliceerd: woensdag 13 november 2019 om 19:41wo 13-11-2019 om 19:41

Wout Weghorst laat kritiek nu makkelijker van zijn schouders afglijden, maar aan het begin van zijn loopbaan had de Oranje-internatinoal daar de nodige moeite mee. Vooral Johan Derksen nam hem regelmatig op de korrel.

"Hij is nu wat positiever toch?", stelt Weghorst in gesprek met Veronica Inside. "In het begin van mijn carrière bij Heracles en AZ heb ik er goed last van gehad. Dat is niet leuk hoor. Als klein jochie, na je eerste wedstrijden in de Eredivisie en dan zo afgemaakt worden op televisie... Dat was niet altijd makkelijk."

De opinie rond Weghorst is inmiddels gekeerd. De spits scoorde dit seizoen alweer vijf keer voor VfL Wolfsburg in de Bundesliga. "Nu hoor je wat vaker positieve reacties. Maar dat doet me niet zoveel meer. Ik heb mezelf inmiddels zo goed ontwikkeld dat ik heel goed weet wat ik wel en niet goed doe."

Verslaggever Wilfred Genee vergelijkt Weghorst met Dirk Kuyt: tegen de verwachting in blijkt hij telkens op een hoger niveau mee te kunnen. De vraag is waar zijn plafond ligt? "Ik heb geen idee. Ik heb wel het gevoel dat ik dat plafond nog steeds niet bereikt heb en dat er nog steeds meer inzit. Ik kan mij eigenlijk in alle facetten van het voetbal nog ontwikkelen. En daar werk ik keihard voor."

"Door op die manier te trainen en erin te staan, merk ik dat het mij veel brengt. Ik ben nog niet klaar, ik ben 27 jaar. De rek is er nog niet uit", besluit Weghorst, die zaterdag in het EK-kwalificatieduel met Noord-Ierland mag hopen op een basisplaats door een lichte blessure van Memphis Depay.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie zou de beste vervanger van Memphis bij Oranje zijn?

(4098 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws