'Na die 2-6 tegen FC Twente moest de ME het Philips Stadion barricaderen'

'Na die 2-6 tegen FC Twente moest de ME het Philips Stadion barricaderen'

Gepubliceerd: donderdag 14 november 2019 om 09:19do 14-11-2019 om 09:19

De huidige sportieve malaise van PSV roept bij ex-directeur Tiny Sanders herinneringen op aan het voorjaar van 2012. Fred Rutten moest toen het veld ruimen na twee pijnlijke nederlagen op rij: 2-6 tegen FC Twente en 3-1 tegen NAC Breda.

Na de smadelijke thuisnederlaag tegen de Tukkers was het al hommeles rondom het Philips Stadion, weet Sanders nog. "De deuren van het stadion moesten toen door de ME worden gebarricadeerd en sponsors konden het stadion niet meteen uit. Dat deed natuurlijk al iets met ons gemoed", vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad. Het krediet van Rutten bleek na de nederlaag in Breda op. "Marcel Brands (toenmalig technisch directeur, red.) en ik hebben die beslissing samen met het directieteam genomen en met name Marcel had er ontzettend veel moeite mee."

Inmiddels staat de discussie van Mark van Bommel onder druk in Eindhoven. Sanders verwacht echter niet dat zijn opvolgers zullen overgaan tot dezelfde maatregel als in 2012. "Wat ik van de buitenkant zie, lijkt me dat een goede beslissing", aldus de 63-jarige voorganger van algemeen directeur Toon Gerbrands. "PSV is geen club waar heel snel gekke dingen gebeuren. En als supporter hoop ik uiteraard dat het razendsnel beter gaat."

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws