'Ik denk niet zo veel als ik hem zie, Luuk de Jong is gewoon als ieder ander'

'Ik denk niet zo veel als ik hem zie, Luuk de Jong is gewoon als ieder ander'

Gepubliceerd: donderdag 14 november 2019 om 11:21do 14-11-2019 om 11:21

Wout Weghorst is niet bang voor Luuk de Jong, de spits die hem de afgelopen maanden uit de selectie van Oranje hield. De aanvaller van Wolfsburg is nu wel opgeroepen en maakt serieus kans op een basisplaats tegen Noord-Ierland.

Weghorst houdt de verrichtingen van De Jong in de gaten, maar vindt het niet vervelend als de lange spits van Sevilla goed presteert. "Ik denk niet zo veel als ik hem zie", zegt een grijnzende Weghorst tegenover De Telegraaf. "Hij is gewoon als ieder ander. Ik zie het natuurlijk wel als hij een doelpunt heeft gemaakt, zoals afgelopen weekend de winnende (in de stadsderby tegen Betis, red.)."

"We zijn hier natuurlijk concurrenten, maar ik kijk niet elke wedstrijd vanaf minuut één of hij wel of niet speelt of scoort", geeft de voormalig spits van AZ, Heracles Almelo en FC Emmen aan. "Ik heb alleen invloed op mijn eigen prestaties, al is het mooi voor hem hoe hij het daar de laatste weken doet."

De rol van pinchhitter lijkt ook in deze interlandperiode weggelegd voor De Jong en dus zou Weghorst wel eens basisspeler kunnen worden bij Oranje. "Of ik ook een pinchhitter kan zijn? Geen probleem, al heb ik die rol de laatste jaren niet veel vervuld omdat ik altijd startte. Maar ik geloof zeker dat ik iemand ben die reuring kan maken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws