Oranje Onder-17 vol bravoure: 'Veel kwaliteit, de kans op een finaleplek is groot'

Oranje Onder-17 vol bravoure: 'Veel kwaliteit, de kans op een finaleplek is groot'

Gepubliceerd: donderdag 14 november 2019 om 11:34do 14-11-2019 om 11:34

Bij Oranje Onder-17 is het vertrouwen in de wereldtitel groot. De selectie is klaar voor de halve eindstrijd tegen Mexico en volgens aanvaller Jayden Braaf (Manchester City) is de finale al binnen handbereik voor zijn team.

Donderdagavond spelen de Nederlandse talenten tegen Mexico (aftrap om 20.30 uur Nederlandse tijd) in de halve finale van het WK in Brazilië. Braaf spreekt vol bravoure over de ontmoeting met de Mexicanen. "We hebben heel veel kwaliteit in ons team dus ik denk dat de kans op een finaleplek groot is", zegt hij tegenover ELF Voetbal.

Het vertrouwen is er bij Braaf en zijn teamgenoten, die wel waken voor onderschatting. "Mexico heeft een goede ploeg en ze zijn niet voor niets zo ver gekomen", plaatst hij een kanttekening. "We moeten ons goed focussen op de wedstrijd en er zeker niet te makkelijk over denken."

Hoe anders was het gevoel na de eerste twee groepswedstrijden, die Oranje allebei verloor. Door een miraculeuze ontsnapping tegen de Verenigde Staten haalden de talenten alsnog de knock-outfase. "Het spel was echt niet best. We hebben er veel over gepraat en tegen elkaar gezegd dat het veel beter moet als we niet snel naar huis wilden gaan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Oranje Onder-17 wereldkampioen worden in Brazilië?

(1578 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws