Als Nederlandse voetballer in Noord-Ierland: 'Toevallig via Aké kaarten geregeld'

Als Nederlandse voetballer in Noord-Ierland: 'Toevallig via Aké kaarten geregeld'

Gepubliceerd: donderdag 14 november 2019 om 17:45do 14-11-2019 om 17:45

Laatste update: donderdag 14 november 2019 om 18:01do 14-11-2019 om 18:01

Elvio van Overbeek is op het moment de enige Nederlandse voetballer die actief is in de competitie van Noord-Ierland. De vleugelaanvaller speelt bij Glentoran FC in Belfast en bezoekt zaterdag de wedstrijd tussen Noord-Ierland en Nederland.

Het fysieke voetbal in Noord-Ierland komt zijn spel niet altijd ten goede, maar toch denkt Van Overbeek genoeg te kunnen betekenen voor zijn team. "Er zitten wel wedstrijden tussen waar ik, als kleinste man van het veld, moet koppen op lange ballen. Dan merk je wel dat ik fysiek sterker moet worden als ik stappen wil maken in het Britse voetbal", vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar met mijn snelheid en acties heb ik wel genoeg wedstrijden waarin ik me kan onderscheiden."

Van Overbeek is van de partij zaterdag, als Noord-Ierland het op Windsor Park opneemt tegen Oranje. "Ja, toevallig heb ik via Nathan Aké kaarten kunnen regelen. De kans dat Noord-Ierland het EK haalt, is heel klein. Ze moeten dus nog tegen Oranje en Duitsland... Dat is gewoon heel lastig. Al maakten ze het het Nederlands elftal in de Kuip heel lang moeilijk. Maar, Oranje gaat dit niet weggeven."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws