'Er is een reden dat ze zoveel geld voor Matthijs de Ligt hebben betaald'

'Er is een reden dat ze zoveel geld voor Matthijs de Ligt hebben betaald'

Gepubliceerd: donderdag 14 november 2019 om 19:02do 14-11-2019 om 19:02

Medhi Benatia heeft er alle vertrouwen in dat Juventus veel plezier gaat beleven aan Matthijs de Ligt. De man van 75 miljoen kende een onrustig begin in Turijn, maar krabbelt langzaam op. Benatia (32) vertrok dit jaar naar Al-Duhai.

"Juventus is een geweldige club. Dat zeg ik niet omdat ik bevooroordeeld ben, maar omdat het echt zo is", vertelt Benatia aan Tuttosport. "Ik heb ook bij Bayern München gespeeld, dat ook een topclub is, maar Juventus is van een andere orde. Het is een perfecte familie."

"Ik spreek nog regelmatig met Chiellini, Bonucci, Matuidi, Ronaldo en Buffon. Ik mis ze heel erg. De Ligt is dit jaar ook gekomen. Ik snap nog steeds de kritiek niet. Er is een reden dat ze zoveel geld voor hem hebben betaald. Ik denk dat hij op korte termijn een van de beste verdedigers ter wereld is."

Benatia koos in januari eieren voor zijn geld nadat hij op de bank zat bij Juventus. "Ik kreeg te horen dat ik het seizoen samen met Chiellini zou beginnen. De trainer (Allegri, red.) vertelde me wel dat Bonucci terug zou keren, maar dat hij zijn plek moest zien te veroveren. Uiteindelijk bleek het anders te zijn. Van juli tot december speelde ik heel weinig. Ik vind dat ik in de minder belangrijke wedstrijden in de competitie had kunnen spelen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws