Opvolger Cillessen 'dient zich aan': 'Scherpen, Drommel, Bijlow en ik bij Utrecht'

Opvolger Cillessen 'dient zich aan': 'Scherpen, Drommel, Bijlow en ik bij Utrecht'

Gepubliceerd: donderdag 14 november 2019 om 20:37do 14-11-2019 om 20:37

Maarten Paes is van mening dat Nederland niet hoeft te vrezen voor een gebrekkige doorstroom van keeperstalent. De sluitpost van FC Utrecht ziet diverse jonge kanshebbers om het stokje in de toekomst over te nemen van Jasper Cillessen.

"Die komt eraan, echt waar", reageert de 21-jarige Paes op de vraag van Voetbal International waar de volgende generatie talentvolle doelmannen blijft. "Er is een nieuwe tendens waarbij talentvolle keepers een kans krijgen in de Eredivisie."

"Kjell Scherpen die een heel seizoen bij FC Emmen heeft gekeept en nu bij Ajax speelt, Justin Bijlow bij Feyenoord. Joël Drommel doet het echt goed bij FC Twente en ik maak vlieguren bij FC Utrecht", somt de Nijmegenaar op. "Er is echt voldoende talent in Nederland."

Paes hoopt zelf ook een gooi te doen naar de opvolging van Cillessen. "Dromen mag altijd. Ik ben pas 21 jaar en voel aan alles dat er nog rek in zit. Hoe ver? Weet jij het? Ik ben relatief laat op het hok gaan staan. Door extra trainingen heb ik veel bijgeleerd, maar ik voel dat dit nog niet mijn plafond is."

Keeperstrainer Frans Hoek uitte onlangs nog zijn zorgen over het gebrek aan talentvolle keepers. "Er komen vergeleken met de enorme hoeveelheid andere grote talenten weinig keepers door", vertelde hij aan De Telegraaf.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws