Bayern München 'overtuigd' van leraar Ten Hag: 'Zelfde stijl als Pep en Van Gaal'

Bayern München 'overtuigd' van leraar Ten Hag: 'Zelfde stijl als Pep en Van Gaal'

Gepubliceerd: zaterdag 16 november 2019 om 11:20za 16-11-2019 om 11:20

Laatste update: zaterdag 16 november 2019 om 12:43za 16-11-2019 om 12:43

De kans is groot dat Ajax na dit seizoen afscheid moet nemen van Erik ten Hag. De 49-jarige Tukker staat in de belangstelling van zijn oude liefde Bayern München. VoetbalPrimeur spreekt met Benedikt Warmbrunn, Bayern-expert van de Süddeutsche Zeitung die Ten Hag tussen 2013 en 2015 regelmatig sprak.

Ten Hag leidt het Ajax dat internationaal weer meedoet. "Ik denk dat ze erg van de stijl van Ajax houden: aanvallend voetbal, maar met verdedigende balans", vertelt Warmbrunn aan deze website. "De interesse is gebaseerd op de geweldige stijl die Bayern onder Pep Guardiola en Louis van Gaal had." 

Warmbrunn vindt dat Bayern en Ten Hag bij elkaar passen. "Als je het puur over het voetballende gedeelte hebt, denk ik dat Erik de perfecte trainer is voor Bayern. De grootste kwaliteit van Ten Hag is dat hij echt een leraar is. Hij is in staat om elke speler beter te maken. Dat deed hij ook met veel spelers van Bayern ll, die na hun eerste jaar in München vertrokken naar andere clubs."

"Maar om eerlijk te zijn denk ik niet dat de clubleiding onder de indruk is geraakt van zijn periode bij het tweede elftal van Bayern. Dat is puur vanwege de prestaties van Ajax", zegt Warmbrunn. "Ajax maakte voor het eerst indruk tegen Real Madrid. Vanaf dat moment stond hij bij iedere club op het lijstje, maar Bayern speelde al in de groepsfase tegen Ajax. Ik denk dat ze toen al overtuigd van hem waren."

Verleden in München en kritiek vanuit media
Ten Hag was van 2013 tot 2015 trainer van Bayern ll. Warmbrunn ziet daarin een klein voordeel voor de Tukker. "Maar ik denk niet dat het veel uitmaakt, want zijn oude leidinggevenden (technisch directeur Matthias Sammer en Guardiola, red.) zitten er niet meer. Maar een nadeel is het zeker niet. Bij Bayern is het erg belangrijk dat je de club begrijpt."

Ten Hag heeft alleen Ajax als topclub op z'n cv staan, maar wat Warmbrunn betreft is dat geen probleem. "Ajax heeft de halve finale van de Champions League bereikt. Veel beter dan dat wordt het niet. Pep kwam met Bayern net zover."

Na de aanstelling van Ten Hag bij Ajax kreeg de oefenmeester veel kritiek te verduren vanuit de media. Met name De Telegraaf was vaak negatief en leek een hetze tegen hem te voeren. Warmbrunn weet dat ook Bayern-trainers onder het vergrootglas van de Duitse media liggen. "Op basis van mijn gesprekken met Erik kan ik zeggen dat het een aardige kerel is. Dat is goed, zelfs bij Bayern München."

"Iedere trainer bij Bayern zal zich ooit gaan ergeren aan de media. Het overkwam ook Kovac en Pep. Het probleem voor Kovac was dat hij niet werd gesteund door Rummenigge (voorzitter Bayern, red.) en soms zag hij het gebrek aan steun terug in de media."

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws