'Ajax komt vrijdag op aandeelhoudersvergadering met nieuws over Van der Sar'

'Ajax komt vrijdag op aandeelhoudersvergadering met nieuws over Van der Sar'

Gepubliceerd: vrijdag 15 november 2019 om 06:55vr 15-11-2019 om 06:55

Laatste update: vrijdag 15 november 2019 om 08:43vr 15-11-2019 om 08:43

Edwin van der Sar en Ajax gaan langer met elkaar door. De algemeen directeur zal zijn contract vrijdag met maar liefst vier jaar verlengen. Dat zal bekend worden gemaakt op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering (AVA).

Dat schrijft het Algemeen Dagblad in een uitgebreid stuk over Van der Sar (49). Van der Sar is sinds november 2016 algemeen directeur van Ajax. Daarvoor was hij vier jaar directeur marketing. Nadat Van der Sar werd benoemd tot algemeen directeur wist Ajax onder Peter Bosz de finale van de Europa League te bereiken.

Vorig seizoen werd de halve finale van de Champions League behaald, maar er was ook veel kritiek. Zo eisten supporters het vertrek van Van der Sar en directeur spelersbeleid Marc Overmars toen Ajax zich na het Europa League-seizoen niet wist te plaatsen voor Europees voetbal. In dat jaar werd de club ook geen kampioen.

De fans van Ajax lijken inmiddels weer volledig achter het bestuur te staan. Dat heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat Ajax internationaal weer meedoet. Ook Overmars staat er uitstekend op. Hij verlengde zijn contract een paar maanden geleden al.

Van der Sar was afgelopen zomer in beeld om technisch directeur te worden bij zijn oude club Manchester United, maar gaf altijd aan nog niet klaar te zijn bij Ajax. Een dienstverband in de toekomst sloot hij niet uit.

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws