Moniz botst deze keer met Damen bij Excelsior: Je moet lekker zo doorgaan

Moniz botst deze keer met Damen bij Excelsior: "Je moet lekker zo doorgaan"

Gepubliceerd: vrijdag 15 november 2019 om 07:58vr 15-11-2019 om 07:58

Laatste update: vrijdag 15 november 2019 om 08:05vr 15-11-2019 om 08:05

Excelsior-trainer Ricardo Moniz kreeg het een paar weken geleden aan de stok met Luigi Bruins en botste op de training van donderdag met doelman Alessandro Damen. Moniz was niet gediend van Damen, die de bal tijdens een uitleg wegtrapte. 

Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Moniz legde een partijspel stil om tactische instructies te geven, maar Damen trapte op dat moment een bal weg. De trainer schold zijn doelman vervolgens uit. "Je moet lekker zo doorgaan", zei Damen volgens het AD tegen Moniz.

"Je moet je bek houden", zou Moniz gereageerd hebben. Damen werd vervolgens vervangen door Maarten de Fockert, de tweede doelman. Het AD benadrukt dat Damen zijn basisplek bij Excelsior niet kwijt is en zondag gewoon speelt tegen FC Den Bosch.

Moniz stelt dat de reactie van Damen niet goed was en is het zat dat Excelsior zoveel tegengoals krijgt in de Keuken Kampioen Divisie (26). Er móet iets veranderen, zegt Moniz. "Dan ga ik tot de bodem om dat te elimineren. Want dat houdt ons nu af van ons doel. De spelers moeten achter die boom vandaan om te promoveren."

Een maand geleden kreeg Moniz het aan de stok met Bruins. De routinier werd weggestuurd van de training. Van een conflict was echter nooit sprake. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws