'Teruggekeerde Bandé komt voorlopig nog niet in actie voor Ajax'

'Teruggekeerde Bandé komt voorlopig nog niet in actie voor Ajax'

Gepubliceerd: vrijdag 15 november 2019 om 08:19vr 15-11-2019 om 08:19

Laatste update: vrijdag 15 november 2019 om 09:49vr 15-11-2019 om 09:49

Hassane Bandé kwam woensdag in actie voor Ajax, dat achter gesloten deuren een oefenduel afwerkte met Willem ll. De Burkinees scoorde zelfs, maar is nog niet helemaal terug. Ajax-watcher Freek Jansen van het Algemeen Dagblad laat weten dat Bandé nog even nodig heeft om volledig fit te worden.

Ajax trok Bandé in de zomer van 2018 voor acht miljoen euro aan, maar heeft nog geen plezier aan hem kunnen beleven. In de voorbereiding op het afgelopen seizoen raakte de aanvaller, die overkwam van het Belgische KV Mechelen, zwaargeblesseerd tegen Anderlecht. Hij brak zijn kuitbeen en scheurde de binnenband van zijn enkel.

Na een jaar was Bandé nog steeds onvoldoende hersteld om weer aan te sluiten bij Ajax, maar nu zijn de eerste serieuze stappen gezet. "Iedereen die erbij was zegt dat hij zó'n doodschop heeft gehad", zegt Jansen bij Voetbalpraat op FOX Sports. "Het was een beetje vergelijkbaar met die tackle op Dilrosun. Die breuk was heel ellendig."

"Hij is nu nog niet helemaal terug, ze zeggen dat hij nog wel even nodig heeft om terug te keren. Ik denk dat het zeker tot de winterstop duurt voor hij het niveau aantikt waardoor hij een keer bij de wedstrijdselectie zit", voorspelt Jansen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Is Bandé een miskoop?

(2811 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws