Van der Sar groeit uit tot 'Ajax-leider': Op een manier die ik niet eerder zag

Van der Sar groeit uit tot 'Ajax-leider': "Op een manier die ik niet eerder zag"

Gepubliceerd: vrijdag 15 november 2019 om 11:10vr 15-11-2019 om 11:10

De contractverlenging van Edwin van der Sar als algemeen directeur van Ajax wordt naar alle waarschijnlijkheid vrijdag geformaliseerd. Michael Kinsbergen, zijn voorganger in Amsterdam, ziet dat de voormalige topkeeper in zijn rol is gegroeid.

Van der Sar werd in het verleden vaak bekritiseerd, onder meer vanwege zijn voorkomen. "Wat me opviel, was dat zijn keeperskarakter hem hielp te groeien in zijn rol", zegt Kinsbergen in het Algemeen Dagblad. "Als er kritiek was, dan stapte hij daar heel makkelijk overheen. Alsof hij als doelman een bal had doorgelaten. Hij wist dat hij klaar moest zijn voor de volgende bal.

"Hij besefte volgens mij ook wel dat bepaalde kritiek terecht was. Vergis je niet, het is een zware job. Opeens komt er van alles op je af, allerlei dossiers moet je jezelf eigen maken. Dat had tijd nodig", vervolgt Kinsbergen, die ziet dat het goed is gekomen. "Edwin heeft goede mensen om zich heen verzameld en is enorm gegroeid in zijn rol. Hij straalt echt de CEO uit van een topclub."

Van der Sar wierp zich volgens Kinsbergen voor het eerst op als een 'leider' tijdens de bekerfinale van 2014 tegen PEC Zwolle (5-1), toen de beginfase werd ontsierd door vuurwerk uit het Ajax-vak. "Edwin zat naast me, maar stond opeens op en was weg. Een paar minuten later zag ik hem op het veld met een microfoon de supporters toespreken. Het kwam vanuit hem zelf, op een manier die ik niet eerder zag. Voor mij het eerste moment waarin ik de leider in hem herkende."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws