Ajax opnieuw onder druk gezet vanwege 'Qatar': 'Moet je je serieus afvragen'

Ajax opnieuw onder druk gezet vanwege 'Qatar': 'Moet je je serieus afvragen'

Gepubliceerd: vrijdag 15 november 2019 om 12:40vr 15-11-2019 om 12:40

Amnesty International heeft Ajax opnieuw aangesproken op het feit dat de Amsterdamse club deze winter op trainingskamp gaat in Qatar. Volgens de mensenrechtenorganisatie kan Ajax het simpelweg niet maken.

'Nog los van het maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen van Ajax, moet je je serieus afvragen of je als club, in ruil voor een smak geld, onder deze omstandigheden vrijwillig een trainingskamp wil beleggen in dat land', licht Amnesty International toe in gesprek met AT5. 'Vooral omdat algemeen bekend is hoe slecht de omstandigheden voor arbeidsmigranten de afgelopen jaren zijn geweest en nog altijd zijn.'

Ajax is door Qatar uitgenodigd om stadions te komen testen voor het WK in 2022. De ploeg van trainer Erik ten Hag speelt er twee oefenwedstrijden en krijgt hier 700.000 euro voor. Bij de bouw van de stadions zouden meerdere mensen zijn overleden, maar over de exacte cijfers is tot op de dag van vandaag nog veel onduidelijkheid. Amnesty International doet al jaren onderzoek naar de 'zeer zorgwekkende' arbeidsomstandigheden van de werkers.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws