Duidelijke taal van Van der Sar: Het is makkelijk scoren over onze rug

Duidelijke taal van Van der Sar: "Het is makkelijk scoren over onze rug"

Gepubliceerd: vrijdag 15 november 2019 om 15:12vr 15-11-2019 om 15:12

Edwin van der Sar heeft met duidelijke taal gereageerd op de kritiek die is ontstaan nadat Ajax bekendmaakte op trainingskamp te gaan in Qatar. Mensenrechtenorganisatie Amnesty International tikte de club op de vingers omdat het bezoek aan de oliestaat onverantwoord zou zijn.

Amnesty doelt op de slechte arbeidsomstandigheden voor de werknemers in Qatar en vindt het niet kunnen dat Ajax een trainingskamp heeft belegd in het land en daar 700.000 euro voor krijgt.

"We zijn een voetbalclub, geen politieke partij. Het is makkelijk scoren over onze rug", zei Van der Sar vrijdag op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering (AVA), geciteerd door Het Parool, dat daar aanwezig is.

Een woordvoerder van Ajax stelde tegenover AT5 al dat sport en politiek gescheiden gehouden moeten worden. "In januari zijn de omstandigheden daar het beste om optimaal voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Denk aan het weer, de velden, de accommodatie en de tegenstanders. En het is ons daar vorige keer goed bevallen. Dit jaar zijn wij uitgenodigd om aan een sterk toernooi deel te nemen, wat het naast de sportieve aspecten financieel ook interessant maakt."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws