Overmars: 'Gesprek met Daley, met sommige spelers hebben we al afspraken'

Overmars: 'Gesprek met Daley, met sommige spelers hebben we al afspraken'

Gepubliceerd: zaterdag 16 november 2019 om 08:27za 16-11-2019 om 08:27

Marc Overmars vertelde vrijdag op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering (AVA) wat Ajax gaat doen om zich te kunnen blijven meten met de top van Europa. Het samenstellen van een sterke selectie is een belangrijk punt voor de directeur spelersbeleid.

Ajax heeft de afgelopen seizoenen miljoenen geïnvesteerd en plukt daar nu de vruchten van. De club doet weer mee en is gelijkwaardig aan de Europese top. "Met de stap die we hebben gemaakt om Daley en Dusan (Blind en Tadic, red.) te halen, zijn we heel lang bezig geweest", zo wordt Overmars geciteerd door de NOS. "Het is soms moeilijk te begrijpen voor mensen dat we met iets bezig zijn, het duurt soms maanden. En in dat proces zit ik nu eigenlijk voor volgend seizoen."

Ajax leek afgelopen zomer afscheid te moeten nemen van een groot aantal basiskrachten, maar alleen Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Lasse Schöne zijn vertrokken uit Amsterdam. Spelers als Nicolas Tagliafico, André Onana en Hakim Ziyech tekenden een nieuw contract. Overmars vindt dat de selectie van Ajax ook dit seizoen sterk is. "Dat is opnieuw de uitdaging voor volgend jaar."

"Zo ga ik het gesprek aan met Daley, wat we ook met Dusan gedaan hebben. Hoe ziet Daley de toekomst? En met bepaalde spelers hebben we al afspraken gemaakt, vooral de oudere spelers", zegt Overmars. "Sommige jongens hebben nog een wens om in het buitenland te spelen. Daar heb je mee te dealen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Blijft Ajax op niveau?

(4963 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws