Groot nieuws uit Amsterdam: 'Voor mijn gevoel ben ik nog niet klaar bij Ajax'

Groot nieuws uit Amsterdam: 'Voor mijn gevoel ben ik nog niet klaar bij Ajax'

Gepubliceerd: vrijdag 15 november 2019 om 14:03vr 15-11-2019 om 14:03

Laatste update: vrijdag 15 november 2019 om 14:11vr 15-11-2019 om 14:11

Ajax wil het contract van Edwin van der Sar met vier jaar verlengen, tot de zomer van 2023. Dat heeft de club vrijdagmiddag via de officiële kanalen bekendgemaakt.

Van der Sar behoort sinds 2012 tot het directieteam van Ajax. Eerst was hij vier jaar directeur marketing, daarna werd hij algemeen directeur. "Edwin van der Sar heeft een belangrijke rol gespeeld in het succes van Ajax in de afgelopen jaren", laat president-commissaris Leen Meijaard weten op de clubsite van Ajax.

"Om dit succes te bestendigen willen wij zijn contract graag verlengen. In gesprekken die wij met hem voerden bleek dat ook hij graag door wilde bij Ajax. Hij vertegenwoordigt Ajax zowel in binnen- als buitenland op excellente wijze. Onder zijn leiding kan Ajax nog verdere stappen maken, daar zijn wij van overtuigd."

Van der Sar ziet geen reden om Ajax te verlaten. Hij werd genoemd bij zijn oude club Manchester United. "Eigenlijk was ik me niet eens bewust dat mijn termijn af liep. En voor mijn gevoel ben ik nog helemaal niet klaar bij Ajax. Dus ik ben blij met het vertrouwen."

"Ons gezamenlijke doel is om met Ajax 1 structureel aan te haken bij de Europese top. Daar hoort een gezonde bedrijfsvoering bij, die gericht is op nationale en internationale groei en vanuit de waarden die bij Ajax horen. Dat is ambitieus en daar hou ik van. Samen met de rest van het directieteam ga ik graag door om dat als geheel voor elkaar te krijgen. We zijn weliswaar goed op weg, maar we zijn er nog niet."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws