Amsterdammer Lam door het dolle heen: 'We hebben echt geschiedenis geschreven'

Amsterdammer Lam door het dolle heen: 'We hebben echt geschiedenis geschreven'

Gepubliceerd: zaterdag 16 november 2019 om 12:32za 16-11-2019 om 12:32

Thomas Lam is door het dolle heen na de kwalificatie van Finland op vrijdagavond. Het Scandinavische land wist zich voor het eerst in de geschiedenis te kwalificeren voor een eindronde.

Lam heeft een Nederlandse vader en een Finse moeder en speelt al een tijdje voor het Finse nationale team. Vrijdagavond was het dan zo ver, Finland wist zich voor het eerst in de geschiedenis te kwalificeren voor een eindronde. "We hebben echt geschiedenis geschreven. Voetbal staat nu echt op de kaart in Finland. Als iemand drie jaar geleden had gezegd dat Finland zich voor de eindronde van het EK zou plaatsen, was diegene voor gek verklaard", jubelt Lam tegenover de NOS.

De verdediger van PEC Zwolle licht de ontwikkeling van het Finse team toe na de 3-0 overwinning op Liechtenstein. "We zijn de laatste jaren gegroeid als team. We hebben een goed wedstrijdplan en alle stukjes vielen nu een keer in elkaar. IJshockey blijft sport nummer een, maar voetbal gaat hier veel plezier van hebben."

De overwinning ontketende een gigantisch volksfeest in Finland. "Het hele land staat op zijn kop. Niemand had dit durven dromen. Ik moet het ook nog een beetje beseffen, maar we gaan hier enorm van genieten", vertelt de Amsterdammer die dankzij een blessure lange tijd aan de kant stond. "Het voelt dubbel zo goed, nu ik terug ben. De periode dat ik er niet bij was, heb ik de duels met Finland erg gemist. Ik hoop er volgend jaar natuurlijk bij te zijn. Dat ik dit kan meemaken. Het gaat erg laat worden!"

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws