Anderlecht wil 'City-voetbal': 'Vlap is geen De Bruyne, bij wijze van spreken'

Anderlecht wil 'City-voetbal': 'Vlap is geen De Bruyne, bij wijze van spreken'

Gepubliceerd: zaterdag 16 november 2019 om 17:15za 16-11-2019 om 17:15

De komst van Vincent Kompany bij Anderlecht betekende ook de intrede van het 'City-voetbal' bij de Belgische club, maar succesvol bleek dat niet. Anderlecht pakte amper punten en is inmiddels alweer (deels) van de speelwijze afgestapt.

Volgens Lierse-trainer Eric van Meir ging Anderlecht in de fout door het 'City-voetbal' in te voeren. "Manchester City is niet te kopiëren", klinkt het duidelijk in Sport/Voetbalmagazine.

"Je kan bepaalde facetten van het voetbal overnemen, maar je moet realistisch blijven. Een Michel Vlap is geen nieuwe Kevin De Bruyne, bij wijze van spreken. Een visie is goed, maar ik denk dat Vincent Kompany ook de combinatie van speler-trainer heeft onderschat", aldus Van Meir.

Van Meir geeft aan dat Kompany het verschil met vroeger en nu misschien niet al te best heeft onderzocht. "Misschien omdat Anderlecht in zijn periode en gedurende jaren de beste spelers heeft gehad. Dat is nu niet meer zo. Er zijn veel jonge talenten, maar ze missen ervaring. En dat roteren... In Engeland kan dat misschien, als je op drie of vier fronten speelt, maar in België is dat niet de gewoonte", aldus Van Meir.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws