De Jong riep hulp statistiekenbureau in: 'In verleden mindere keuzes gemaakt'

De Jong riep hulp statistiekenbureau in: 'In verleden mindere keuzes gemaakt'

Gepubliceerd: zaterdag 16 november 2019 om 17:35za 16-11-2019 om 17:35

Luuk de Jong heeft heel bewust gekozen voor een avontuur bij Sevilla. De voormalig spits van PSV stond hoog op het verlanglijstje van Sevilla, maar liet eerst onderzoeken of die club ook daadwerkelijk bij hem zou passen.

"Wie hielden Luuk al heel lang in de gaten. Bij het besturen van een club gaat het niet alleen om momentopnamen, maar om langere perioden. We zochten een bepaald profiel en Luuk paste daar perfect bij. Toen kwam hij bovenaan de lijst te staan", vertelt algemeen directeur Ramón Rodríguez Verdejo van Sevilla - beter bekend als Monchi - aan PSV TV.

Voor zijn overstap naar Spanje keek De Jong samen met zijn vader en statistiekenbureau ORTEC of Sevilla een goede club voor hem zou zijn. "Die hebben aangegeven dat Sevilla een ploeg is die dominant is en veel in de zestien van de tegenstander komt. Dat is iets dat bij mij past ook. Voetballers laten zich ook wel een beetje leiden door wat voor clubs er komen. Ik heb altijd aangegeven dat het goed is om een keuze te maken die heel goed bij je past. Ik heb ook keuzes gemaakt in het verleden die wat minder uitpakten, dan wil je proberen dat soort dingen te voorkomen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws