Duivels denderen door dankzij Hazardjes, Wales en Slovenië pakken laatste strohalm

Duivels denderen door dankzij Hazardjes, Wales en Slovenië pakken laatste strohalm

Gepubliceerd: zaterdag 16 november 2019 om 19:59za 16-11-2019 om 19:59

Laatste update: zaterdag 16 november 2019 om 20:02za 16-11-2019 om 20:02

België heeft zaterdagavond de voorlopige kroon op een perfecte EK-kwalificatiereeks gezet. De Rode Duivels reisden met 24 punten uit acht wedstrijden af naar Sint-Petersburg en zetten naaste belager Rusland hardhandig op hun plek.

Groep I
De gebroeders Hazard maakten in de eerste helft het verschil voor de Rode Duivels. Na een kleine twintig minuten opende Thorgan de score op aangeven van oudere broer Eden. De ster van Real Madrid bouwde de score voor rust verder uit: 0-2 en 0-3. De buit was hiermee wel binnen voor de nummer drie van het afgelopen WK en Romelu Lukaku dribbelde zich na rust een weg naar de 0-4. Georgi Dzhikiya frommelde nog de 1-4 achter Thibaut Courtois, maar dat was slechts een doekje voor het bloeden. België kan zijn kwalificatiecyclus dinsdag afsluiten met een feestwedstrijd tegen Cyprus.

Groep E
De spanning in Groep E is om te snijden: Wales moest zaterdag winnen in Azerbeidzjan om in de race te blijven voor directe EK-kwalificatie en deed wat het moest doen. Kieffer Moore en Harry Wilson zorgden van dichtbij voor de treffers en beslisten het duel met de hekkensluiter al voor rust. De halve finalist van het vorige EK staat derde in de poule, met één punt achterstand op nummer twee Hongarije. Koploper Kroatië staat weer twee punten boven Hongarije en kan zich later op de avond plaatsen voor het EK, wanneer het wint van Slowakije. Wales en Hongarije zullen dinsdag onderling strijden om een ticket voor het eindtoernooi.

Groep G
Ook Slovenië heeft de allerlaatste strohalm gegrepen in de EK-kwalificatiereeks. De enkelvoudig EK-deelnemer begon in Ljubljana aan een belegering tegen het nog puntloze Letland, maar had een gelukje nodig om de drie punten in eigen huis te houden: Igors Tarasovs tekende met een eigen doelpunt voor de enige treffer van de wedstrijd. Slovenië moet nu hopen op hulp van Noord-Macedonië, dat later op de avond Oostenrijk treft: als Oostenrijk wint of gelijkspeelt, gaat het samen met Polen door en is de rol van Slovenië uitgespeeld.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws