Cillessen deed alles om Davis uit concentratie te halen: 'Mag ik dat toch zeggen?'

Cillessen deed alles om Davis uit concentratie te halen: 'Mag ik dat toch zeggen?'

Gepubliceerd: zondag 17 november 2019 om 06:45zo 17-11-2019 om 06:45

Jasper Cillessen houdt een goed gevoel over aan het 0-0 gelijkspel tegen Noord-Ierland, waarmee kwalificatie voor het EK 2020 een feit is. De keeper zag Noord-Ierland-aanvoerder Steven Davis een penalty missen, waardoor drie van de laatste vijf penalty's tegen hem er niet in gingen.

"Dat mag toch ook wel gezegd worden? Het klopt dat al die strafschoppen over werden geschoten", begint Cillessen na de wedstrijd tegen het Algemeen Dagblad. "Ik had die ballen inderdaad liever zelf gestopt maar mis is mis." De keeper deed er alles aan om Davis voor de strafschop uit zijn concentratie te halen. Zo vond hij dat de bal niet op de stip lag. "Maar die bal lag ook niet op de stip. Dus dat mag ik dan toch zeggen?"

Toch had de doelman zijn twijfels bij de strafschop. "Voor mijn gevoel was het geen penalty. Volgens mij hield hij zijn arm tegen het lichaam aan. Dan is het misschien zuur dat je geen VAR hebt", vervolgt hij niet veel later tegen nu.nl. "Uiteindelijk hadden we één doelstelling en dat was kwalificeren. Tuurlijk wilden we groepshoofd worden, maar kwalificeren is het belangrijkste. Een toernooi spelen blijft het mooiste wat er is, natuurlijk de Nations League afgelopen zomer was mooi, maar dit zijn wel de mooiere dingen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws