Jonker: 'Er is niets lager dan Telstar. Dan kom je in het amateurvoetbal'

Jonker: 'Er is niets lager dan Telstar. Dan kom je in het amateurvoetbal'

Gepubliceerd: zondag 17 november 2019 om 12:40zo 17-11-2019 om 12:40

Laatste update: zondag 17 november 2019 om 13:13zo 17-11-2019 om 13:13

Andries Jonker probeert de spelers van Telstar een over-mijn-lijk-mentaliteit bij te brengen. Telstar verloor vorige week vrijdag twee punten door in de slotseconden gelijk te spelen tegen Jong PSV.

"Daar hebben we het wel over gehad, want die acht seconden horen er ook bij", zegt Jonker tegen FOX Sports. "Deze jongens moeten dat ook leren. Je moet er wel op terugkomen dat we twee punten weggeven. Je kunt niet zeggen dat het de verdienste van PSV is, dan zeg je eigen schuld."

Jonker probeert zijn spelers in de juiste richting te duwen. "Als je bij Telstar speelt is er niets lager dan Telstar. Dan kom je in het amateurvoetbal. Als je omhoog wilt moet je er alles aan doen, maar dan ook alles, terwijl je er bijna niets voor terugkrijgt. Een gevulde koek, bij wijze van spreken. Toch moet je alles geven om die laatste kans in je loopbaan te pakken. Ik heb het ook ijshockeybereidheid genoemd. Je móet het doen. Als je het niet doet, rest alleen het amateurvoetbal."

Telstar heeft het onder Jonker op de rit en kan zelfs de tweede periodetitel winnen. Dat brengt extra druk met zich mee. "Bijna alles is nieuw. Er zijn hier achttien nieuwe spelers binnengekomen. Een hoop jongens heeft nauwelijks ervaring in het betaalde voetbal. Alles is nieuw. Maar ik praat over de eerstvolgende wedstrijd, een van de lessen in het voetbal."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws