Racistisch bejegende Mendes Moreira loopt leeg: 'K-zwarte, k-neger, Zwarte Piet'

Racistisch bejegende Mendes Moreira loopt leeg: 'K-zwarte, k-neger, Zwarte Piet'

Gepubliceerd: zondag 17 november 2019 om 17:16zo 17-11-2019 om 17:16

Laatste update: zondag 17 november 2019 om 18:03zo 17-11-2019 om 18:03

Ahmad Mendes Moreira was na afloop van de wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior kwaad op Erik van der Ven, de trainer van de Bosschenaren. De wedstrijd werd in de eerste tijd stilgelegd, nadat Mendes Moreira racistisch werd bejegend door aanhangers van de thuisclub.

De hoofdrolspeler zelf verscheen na afloop voor de camera's van FOX Sports en sprak zijn woede uit over de houding van Van der Ven. "Hij zegt dat ik een zielig mannetje ben. Denk je dat we dit anno 2019 moeten accepteren? Natuurlijk wil ik liever over de wedstrijd praten, maar ik ben gewoon boos en teleurgesteld dat dit nog steeds moet gebeuren", aldus de zichtbaar geëmotioneerde Excelsior-aanvaller.

Mendes Moreira heeft allerlei scheldwoorden naar zijn hoofd gekregen in De Vliert. "Dan wordt er gezegd: k-zwarte, k-neger, k-katoenplukker, zwarte piet... Dan hoor je dat zij (de Bossche fans, red.) hebben gedemonstreerd in de stad, omdat ze voor Zwarte Piet zijn. Allemaal leuk en aardig, dat mag ook, maar dan is het heel opvallend dat het ook tegen mij wordt gezegd. Het doet me heel veel pijn."

De geboren Schiedammer hoopt dan ook dat er actie ondernomen wordt naar aanleiding van de gebeurtenissen in De Vliert. "We weten allemaal wat er geroepen vanaf de zijkant. Dat accepteer ik ook, maar dit kún je niet accepteren. Ik vind ook dat er iets aan gedaan moet worden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws