Bossche captain Verbeek over gesprek met fans: 'Danny, was niet tegen die jongen'

Bossche captain Verbeek over gesprek met fans: 'Danny, was niet tegen die jongen'

Gepubliceerd: zondag 17 november 2019 om 17:39zo 17-11-2019 om 17:39

FC Den Bosch-aanvoerder Danny Verbeek richtte zich zondagmiddag tot de harde kern van de Brabanders, nadat de thuiswedstrijd tegen Excelsior tijdelijk stil werd gelegd. Ahmad Mendes Moreira werd racistisch bejegend door een gedeelte van de M-Side.

Nadat beide ploegen naar binnen werden gedirigeerd, probeerde Verbeek het thuispubliek te kalmeren. "Ik heb gevraagd wat er aan de hand was. Ik hoorde natuurlijk ook de liedjes over Zwarte Piet", refereerde hij tegenover FOX Sports aan de demonstratie van Zwarte Piet-voorstanders eerder op de dag, waar meerdere Bossche supporters aan meededen. "Ik heb gevraagd hoe het ervoor stond en zij zeiden tegen mij: Danny, we hebben een demonstratie gehad, dit is daarnaartoe gericht en echt niet naar die jongen. Dat heb ik meteen tegen Luigi (Bruins, aanvoerder van Excelsior, red.) en tegen die jongen gezegd."

Verbeek beweerde dat hij geen oerwoudgeluiden of 'vervelende scheldwoorden' heeft gehoord. "Daar ga ik niet om liegen, ik heb het echt niet gehoord", aldus de 29-jarige Bosschenaar. "Maar als het gebeurd is, dan wil ik daar namens deze club mijn excuses voor aanbieden. Dat hoort hier absoluut niet thuis en daar distantiëren wij ons als club ook van."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws