'Het is een schande, die mensen zijn heel erg ziek en moeten worden aangepakt'

'Het is een schande, die mensen zijn heel erg ziek en moeten worden aangepakt'

Gepubliceerd: zondag 17 november 2019 om 18:15zo 17-11-2019 om 18:15

De supporters van FC Den Bosch die Ahmad Mendes Moreira racistisch bejegenden zijn 'ziek'. Dat stelt Ricardo Moniz. De trainer van Excelsior vindt dat zijn ploeg en Mendes Moreira in het bijzonder erboven moet staan.

"Ik heb in veel landen gewerkt en dit is nog niks in vergelijking met Hongarije", zegt Moniz tegen FOX Sports. "Die jongen (Mendes Moreira, red.) moet erboven staan en ook bij het juichen rustig blijven. Het is altijd een minderheid, maar het is natuurlijk een schande. Die mensen zijn ziek, punt. Die mensen moeten worden aangepakt. Alleen, je moet het zoveel mogelijk negeren. Daarom spelen we ook door."

De Excelsior-coach waakt voor een 'slachtofferrol'. "Dat moet je niet willen. De meerderheid is goed, dat is belangrijk voor iedereen in Nederland. Want je wilt niet polariseren. Maar er zijn een aantal mensen ziek, heel erg ziek. Die moeten worden aangepakt. Ik ben 55 en heb in veel landen gewerkt - daar is het veel extremer. De jongens moeten hier sterker van worden. Grappig dat Ahmad de 1-2 maakt. Die mensen zijn gewoon gek."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws