Hilariteit in Leeuwarden: geen publiekswissel van Jacobs, maar Almere City-wissel

Hilariteit in Leeuwarden: geen publiekswissel van Jacobs, maar Almere City-wissel

17-11-2019 20:22
49

Jamie Jacobs kreeg zondag de lachers op zijn hand tijdens SC Cambuur-Almere City. De middenvelder van de Keuken Kampioen Divisie-koploper dacht tien minuten voor tijd dat hij een publiekswissel kreeg, maar had niet door dat het juist de tegenstander was, die een vervanging doorvoerde.

Jacobs had al twee treffers en een assist verzorgd, toen hij naar het bord van de vierde official keek en daar 'zijn' nummer 8 zag staan. Dit betekende echter dat de nummer 8 van Almere City, Niek Vossebelt, het veld betrad. Jacobs had dit niet direct in de gaten en wilde het applaus van het thuispubliek in ontvangst nemen. "Stanley Akoy stond klaar aan de zijlijn en ik zag dat bord met 8 omhoog gaan. Dus ik dacht al: zonde", lachte hij na afloop breeduit in gesprek met FOX Sports. "De trainer stond al te schreeuwen, maar ik hoorde het niet. Ik snapte het ook niet. Maar toen dacht ik: shit, ik hoef er niet af. Mooi, haha."

Trainer Henk de Jong kon ook lachen om het incident. "Ik had het net al aangehaald: dit is de eerste speler die een publiekswissel pakt bij een wissel van de tegenpartij. Mooi dat je dat ook meemaakt als trainer." Jacobs beschikt echter over genoeg zelfspot, weet De Jong. "Tijdens de eerste wedstrijd maakte hij een blooper... Maar hij lag zelf dubbel van het lachen. Toen wist ik: dat is een goede gozer. Maar een publiekswissel was ook wel terecht geweest.

De Leeuwarders wonnen zondag met 3-1 van Almere City, zijn alweer twaalf wedstrijden ongeslagen en lopen drie punten uit op De Graafschap. De Superboeren komen echter niet in actie tijdens het interlandweekend en mogen tijdens de inhaalmaandag op 25 november proberen om weer op gelijke hoogte te komen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie