Niet fitte Ronaldo 'offerde zichzelf op' voor Portugal: Ik ben momenteel beperkt

Niet fitte Ronaldo 'offerde zichzelf op' voor Portugal: "Ik ben momenteel beperkt"

Gepubliceerd: zondag 17 november 2019 om 21:06zo 17-11-2019 om 21:06

Laatste update: zondag 17 november 2019 om 21:15zo 17-11-2019 om 21:15

Cristiano Ronaldo heeft zich zondag tot zijn grote opluchting met Portugal verzekerd van een EK-ticket. De 34-jarige vedette speelde negentig minuten mee tegen Luxemburg, hoewel hij niet helemaal fit was en zich naar eigen zeggen moest opofferen.

Die blessure sluimert al langer: Ronaldo moest zich tijdens zijn laatste twee wedstrijden namens Juventus zelfs voortijdig laten vervangen. Tegen AC Milan liep hij direct de catacomben in, nadat hij werd afgelost door Paulo Dybala. De routinier heeft echter geen boodschap aan de commotie die hierdoor is ontstaan in Italië. "Natuurlijk word ik niet graag gewisseld, maar ik begrijp het wel: ik ben momenteel beperkt vanwege mijn blessure. Er zijn geen problemen, dat maken jullie journalisten ervan", benadrukt hij in gesprek met O Jogo.

Regerend Europees kampioen Portugal liep het risico om in Luxemburg naast een EK-ticket te grijpen, waardoor Ronaldo zich opofferde in het teambelang. "Godzijdank heb ik nooit zware blessures gehad in mijn carrière. Op dit moment kan ik niet meer doen dan mogelijk, maar ik probeer altijd te spelen. Het belangrijkste is dat we gewonnen hebben, dat Juventus bovenaan staat en dat ik er binnenkort weer helemaal bovenop zal zijn."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws