Bijzondere ontmoeting lonkt voor topscorer Hansen: 'Ronaldo was mijn idool'

Bijzondere ontmoeting lonkt voor topscorer Hansen: 'Ronaldo was mijn idool'

Gepubliceerd: zondag 17 november 2019 om 22:22zo 17-11-2019 om 22:22

Voor de spelers en technische staf van Oranje Onder 17 is zondagmiddag lokale tijd een einde gekomen aan een veelbewogen jeugd-WK. De regerend Europees kampioen verloor de eerste twee poulewedstrijden, haalde tóch de knock-outfase, maar strandde na penalty's in de halve finale en verloor ook nog de troostfinale.

Frankrijk bleek met 3-1 te sterk, waardoor Oranje naast de medailles greep. "Ik ben helemaal leeg. En de spelers ook", vatte bondscoach Peter van der Veen de algehele gemoedstoestand samen in gesprek met Voetbal International. "Ik kan mijn spelers niets verwijten. Ze hebben gestreden tot het bittere einde, daar ben ik trots op."

De Oranje-selectie bleef na de kleine finale in speelstad Gama hangen, waar de finale tussen Brazilië en Mexico gespeeld wordt. Voor Sontje Hansen is de finale extra spannend: als de voorlopige WK-topscorer (zes goals) niet in wordt gehaald door de Mexicaan Efraín Álvarez of de Braziliaan Kaio Jorge (beiden vier goals), mag hij Ronaldo Nazario de hand schudden. De legendarische oud-spits reikt in eigen land de prijzen uit.

"Ronaldo was vroeger, toen ik héél klein was, mijn idool. Ik had zelfs hetzelfde kapsel als hij, met dat plukje haar aan de voorkant. Het zou heel mooi zijn als ik hem een hand kan geven zo", aldus Hansen. "Maar op dit moment ben ik vooral erg teleurgesteld."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws