Stadionupdate van directeur Eenhoorn: AZ hoopt Ajax-thuis in Alkmaar te spelen

Stadionupdate van directeur Eenhoorn: AZ hoopt Ajax-thuis in Alkmaar te spelen

Gepubliceerd: zondag 17 november 2019 om 22:54zo 17-11-2019 om 22:54

AZ hoopt op zondag 15 december weer een wedstrijd in het eigen AFAS Stadion te kunnen spelen, liet algemeen directeur Robert Eenhoorn zondagavond weten in Studio Voetbal. De Noord-Hollandse derby tegen Ajax staat dan op het programma.

In augustus stortte een deel van het stadiondak in en AZ moet sindsdien uitwijken naar Den Haag. De Alkmaarders willen echter nog vóór de winterstop in het eigen stadion kunnen spelen. "Maar er moeten nog een paar dingen gedaan worden", aldus Eenhoorn. "We zijn sinds deze week klaar met de demontage van het dak (inclusief lichtmasten, red.). Dan krijgen we een aantal tijdelijke voorzieningen. Je moet natuurlijk wel licht en geluid hebben, de videowalls moeten gemonteerd worden... En uiteindelijk nemen de burgemeester en de gemeente de beslissing. Want het moet wel veilig zijn natuurlijk."

Eenhoorn heeft goede hoop op groen licht van de gemeente. "Als alles meezit, dan is dat reëel. De demontage en de tijdelijke voorzieningen zullen op tijd klaar zijn. Maar we moeten wel een vergunning krijgen, dat het allemaal veilig is. Ik verwacht dat 1 december een uiterste datum is waarop we het moeten weten."

Als AZ weer in het eigen stadion tegen Ajax kan spelen, zou dat een slok op een borrel schelen voor de Alkmaarders: in Den Haag kunnen ze namelijk niet terecht voor AZ-Ajax. "Iedereen weet dat er geen supporters van Ajax aanwezig mogen zijn bij uitwedstrijden tegen ADO Den Haag. Dat geldt ook voor ons, dus we kunnen niet in Den Haag spelen. We zijn volop bezig en we hopen nog steeds dat het 15 december wordt. En zo niet, dan zijn er een aantal alternatieven."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws