Bossche trainer betuigt spijt: 'Vond het erg om Mendes Moreira's emoties te zien'

Bossche trainer betuigt spijt: 'Vond het erg om Mendes Moreira's emoties te zien'

Gepubliceerd: zondag 17 november 2019 om 23:57zo 17-11-2019 om 23:57

Laatste update: maandag 18 november 2019 om 15:24ma 18-11-2019 om 15:24

FC Den Bosch-trainer Erik van der Ven heeft spijt van zijn uitlatingen na afloop van het veelbesproken duel met Excelsior. De wedstrijd werd stilgelegd nadat Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira racistisch bejegend werd door een deel van het thuispubliek.

Mendes Moreira maakte na de onderbreking een doelpunt en vierde dat voor de M-Side, de harde kern van de Bosschenaren. Toen hij na afloop geïnterviewd werd, noemde de passerende Van der Ven hem een 'zielig mannetje'. "Dat was niet zozeer over het feit dat hij zich aangevallen voelde, maar meer over dat hij na het doelpunt provocerend naar onze supporters stond. Dat vond ik niet slim, omdat het spel al was stilgelegd", reageert de Bossche trainer zondagavond tegenover FOX Sports. "Dat is achteraf niet slim."

Nadat hij de beelden van de wedstrijd en de interviews achteraf terug had gezien, had hij spijt. "De emoties van Mendes Moreira vind ik absoluut erg om te zien en dat raakt mij ook zeker", aldus de 35-jarige Brabander. "Het was niet om die jongen aan te pakken, want het lijkt mij een hele lieve en fijne jongen. Dat had ik niet moeten zeggen." Hoewel hij vindt dat de situatie 'een beetje wordt opgeblazen', benadrukt Van der Ven dat hij tegen racisme is. "Ik sta achter Mendes Moreira, honderd procent."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet FC Den Bosch punten in mindering krijgen?

(6102 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws