'Van Dijk één keer verslagen in 75 duels en dat vertrouwen voel je in hele team'

'Van Dijk één keer verslagen in 75 duels en dat vertrouwen voel je in hele team'

Gepubliceerd: maandag 18 november 2019 om 12:16ma 18-11-2019 om 12:16

Virgil van Dijk is enorm belangrijk voor het succes van het Nederlands elftal én Liverpool. Dat stelt Celtic-aanvoerder Scott Brown, die in Schotland twee jaar met de Nederlandse verdediger samenspeelde.

"Virgil van Dijk is een Rolls-Royce", zegt Brown tegen The Daily Mail. "Hij reisde door de Schotse Premier League en doet dat nu in de Premier League. Hij heeft laten zien dat hij de beste verdediger in de wereld is. Het verbaast me niet wat hij deze dagen laat zien. Het enige wat mij verraste, toen hij Celtic verliet, was dat alleen Southampton zich meldde."

Brown ziet dat de Oranje-aanvoerder vertrouwen uitstraalt en daardoor ook ploeggenoten beter laat spelen. "Hij laat goede spelers geloven dat ze geweldige spelers kunnen zijn. Wat hij ook bij Liverpool heeft gedaan is het schip stabiliseren. Hij heeft er een team van gemaakt dat heel moeilijk te verslaan is. Dat komt door zijn werklust en zijn drive. Je kijkt naar hem en voelt vertrouwen."

"Eén speler heeft hem in een één-tegen-één verslagen in zo'n 75 duels", vervolgt Brown. "Dat vertrouwen en geloof geeft hij je en dat sijpelt door in het hele team." Volgens de Celtic-captain kan Van Dijk zelfs op elke positie spelen. "Hij had ook op '10' of '6' kunnen spelen…. Maar als centrale verdediger is hij zó goed."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws