RTV Drenthe: Nederlandse Braziliaan Douglas wil zich weer in Nederland vestigen

RTV Drenthe: Nederlandse Braziliaan Douglas wil zich weer in Nederland vestigen

Gepubliceerd: maandag 18 november 2019 om 16:24ma 18-11-2019 om 16:24

Douglas Franco Teixeira keert na zes jaar mogelijk terug op de Nederlandse velden. De Braziliaanse oud-speler van FC Twente heeft zich volgens RTV Drenthe gemeld bij FC Emmen.

Douglas heeft zelfs enkele 'fysieke tests' uitgevoerd, weet het regionale medium te melden. De 31-jarige Braziliaan met een Nederlands paspoort zit al ruim één jaar zonder club, na zijn vertrek bij Sporting Portugal, en lijkt zich weer in Nederland te willen vestigen. "Zijn vrouw voelt zich thuis in Enschede en de afstand van Enschede naar Emmen is goed te doen", laat één van zijn zaakwaarnemers weten aan RTV Drenthe. De technische beleidsbepalers van FC Emmen lijken deze week nog in conclaaf te gaan om te spreken over een mogelijke samenwerking met de verdediger.

Tussen 2007 en 2013 speelde Douglas voor FC Twente en groeide hij uit tot kandidaat voor het Nederlands elftal. Nadat hij zijn paspoort bemachtigde, kwam hij echter niet verder dan twee reservebeurten tegen Andorra en Roemenië in oktober 2012. Na zijn vertrek uit Enschede kwam Douglas met wisselend succes uit voor Dinamo Moskou, Trabzonspor en Sporting.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws