'Over het algemeen is het Nederlands elftal net te zwak om een toernooi te winnen'

'Over het algemeen is het Nederlands elftal net te zwak om een toernooi te winnen'

Gepubliceerd: maandag 18 november 2019 om 23:28ma 18-11-2019 om 23:28

Henk Hoijtink, voetbaljournalist van Trouw, denkt dat het Nederlands elftal niet goed genoeg is om Europees kampioen te worden. De selectie van Oranje zou volgens hem te veel zwakke punten hebben om echt kans te maken op de Europese titel.

Oranje kwalificeerde zich zaterdagavond middels een 0-0 gelijkspel bij Noord-Ierland voor het EK, maar zou volgens Hoijtink niet moeten hopen op eremetaal. "Over het algemeen is Nederland net te zwak om een toernooi te winnen", vertelt hij in Voetbalpraat op FOX Sports. "Ik vind de backposities niet top, het middenveld kan hier en daar beter en vooral ook de aanval. Dat hoeft nog niet alles te zeggen, maar als je het tegen elkaar afweegt is het niet goed genoeg om te winnen."

Valentijn Driessen is het met Hoijtink eens, maar denkt juist wél dat Nederland Europees kampioen kan worden. "De zwakke punten die zonet benoemd zijn zijn volgens mij geen beletsel om Europees kampioen te worden. Met deze jongens is ook de finale van de Nations League gegaan en daar ga je weliswaar onderuit tegen Portugal, maar dat kan gebeuren. Duitsland en Engeland werden bijvoorbeeld wel verslagen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws