Hevige strijd om basisplek bij Ajax: 'Het ligt ongelofelijk dicht bij elkaar'

Hevige strijd om basisplek bij Ajax: 'Het ligt ongelofelijk dicht bij elkaar'

23-11-2019 08:21
19

Sergiño Dest moest de afgelopen drie wedstrijden van Ajax vanaf de reservebank toekijken. Noussair Mazraoui vocht zich knap terug in de basis bij de Amsterdammers en stond zijn plek vervolgens niet meer af.

"De laatste wedstrijd die ik vanaf het begin heb gespeeld, was die tegen Feyenoord. Ik denk niet dat ik toen een slechte wedstrijd heb gespeeld", aldus Dest in gesprek met De Telegraaf. "Het is wel zo dat ik, doordat ik veel wedstrijden heb gespeeld, pijn begon te krijgen aan de aanhechtingen van mijn knieën. Dat begon een beetje te irriteren. De trainer heeft anderen de kans gegeven en die doen het op dit moment goed. Dan moet ik wachten, dat hoort er ook bij."

Volgens Erik ten Hag was het vooral om Dest wat rust te gunnen in een drukke fase van het seizoen. Daarnaast vocht Mazraoui zich de laatste tijd knap terug bij de Amsterdamse club. "Het had te maken met de tegenstander tegen wie we speelden, maar ook met het feit dat Mazraoui beduidend beter in vorm kwam. Daarin hebben we keuzes moeten maken, maar het ligt ongelofelijk dicht bij elkaar", vertelde de trainer vrijdag op de persconferentie.

Dest speelde de afgelopen interlandperiode in de wedstrijd tegen Canada zijn eerste bindende interland voor de Verenigde Staten.