Van Bommel komt met verklaring voor PSV-switch: Ik ben na gaan denken

Van Bommel komt met verklaring voor PSV-switch: "Ik ben na gaan denken"

24-11-2019 14:25
30

Pablo Rosario is niet langer de aanvoerder van PSV, zo bevestigt trainer Mark van Bommel. Denzel Dumfries draagt tegen sc Heerenveen de band.

"Ik ben na gaan denken: hoe kan ik Pablo weer op het niveau van vorig jaar krijgen?", vertelt Van Bommel aan FOX Sports. "We hebben een aantal gesprekken gevoerd, waarin we samen tot de conclusie zijn gekomen om hem te ontlasten, zodat hij alleen maar met voetbal bezig hoeft te zijn."

Wedden

Meer odds

Rosario draagt de band over aan Dumfries. "Ik moest meteen denken aan Denzel", aldus Van Bommel. Ibrahim Afellay blijft 'gewoon' eerste aanvoerder van PSV, ook al speelde de routinier nog geen officiële minuut sinds zijn terugkeer in Eindhoven. Nick Viergever is de derde keuze.

Van Bommel wil Rosario beschermen. "Ik dacht dat hij in deze situatie nog sterker zou worden. Hij had er geen last van, maar moet zich kunnen concentreren op het voetbal. Hij heeft een ander karakter dan Denzel. Zo zijn we tot de conclusie gekomen. Het is niet zo dat je nooit kan terugkomen op een beslissing. Dit hoort erbij."