Advocaat tevreden: 'Goede aankoop van Feyenoord, voor zo weinig geld'

Advocaat tevreden: 'Goede aankoop van Feyenoord, voor zo weinig geld'

25-11-2019 07:40 Laatste update: 07:52
53

Feyenoord-trainer Dick Advocaat is blij met het spel van Marcos Senesi. De Argentijn past zich snel aan in De Kuip en de trainer geeft met een knipoog aan dat de club goede zaken heeft gedaan om Senesi voor zo weinig geld naar Nederland te halen.

"Goede aankoop van Feyenoord, voor zo weinig geld", sloot Advocaat zijn persconferentie zondag lachend af. Senesi kwam afgelopen zomer voor zes miljoen euro naar Rotterdam. "Ik vond hem uitstekend spelen. Niet alleen defensief, maar ook aan de bal. Hij straalt veel rust uit en is ook niet verlegen als hij de bal krijgt. Hij weet ook wáár hij hem moet spelen", wordt de trainer geciteerd door De Telegraaf.

Senesi spreekt nog geen woord Nederlands of Engels, maar is volgens Advocaat druk bezig om de Engelse taal te leren. "Die jongen krijgt twee keer in de week Engelse privéles en ook nog eens twee keer op de club. Dus hij is daar heel intensief mee bezig", vervolgt de trainer. "Maar al praat hij Chinees. Dat Eric Botteghin vandaag naast hem stond, helpt ook (Botteghin spreekt net als Senesi Spaans, red.). Hij is in de onderlinge verhoudingen beter dan de andere jongens."