NEC-fans woedend op club: 'Angst heerst dat NEC wordt neergezet als racistisch'

NEC-fans woedend op club: 'Angst heerst dat NEC wordt neergezet als racistisch'

Gepubliceerd: dinsdag 26 november 2019 om 08:22di 26-11-2019 om 08:22

De supporters van NEC hebben woedend gereageerd op de verklaring van de clubleiding na het spandoek-incident tijdens het duel tegen Helmond Sport. Volgens de club kon dit doek als racistisch opgevat worden, maar de fans zijn het hier absoluut niet mee eens.

'Zwart het mysterie en de kracht van de magie', viel er te lezen op het spandoek. Het doek werd door de clubleiding van de Nijmeegse club geweigerd, omdat deze niet aangemeld was, hetgeen volgens NEC een vaste procedure is. 

Bij de fans van Legio Noviomagum, een van de supportersverenigingen van NEC, klopt er van die verklaring helemaal niets. "Dit is één bandieri uit een serie van vier waarop de tekst van een lied van de Nijmeegse Doemaarwatjes staat", laat Legio Noviomagum weten aan Omroep Gelderland. "De beredenering van de weigering slaat kant noch wal. Het woord 'zwart' kan racistisch worden opgevat, werd ons verteld. De angst heerst dat de media het oppakt en NEC als racistische club wordt neergezet. Ronduit bizar."

Tijdens de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht maandagavond toonden de fans van NEC spandoeken met daarop de tekst 'clubkleuren zijn niet welkom, maar leugenaars wel' en 'jullie zijn knettergek'. Ook waren er spreekkoren aan het adres van veiligheidscoördinator Gerard Huizinga. NEC kwam eerder al met een verklaring, maar daar kan Legio Noviomagum niet mee leven. "Een reactie waarbij NEC hun straat snel schoonveegt over de rug van ons. Dat accepteren wij niet."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws