Eriksen 'weigert aanbieding' en krijgt boodschap van Mourinho over speelkansen

Eriksen 'weigert aanbieding' en krijgt boodschap van Mourinho over speelkansen

26-11-2019 09:41
47

Christian Eriksen hoeft niet op veel speeltijd te rekenen bij Tottenham Hotspur als hij zijn aflopende contract niet verlengt. Dat stelt manager José Mourinho. De oud-Ajacied zou een voorstel van de Premier League-topclub hebben afgeslagen.

"Mijn beslissing om Eriksen wel of niet te laten starten, is gebaseerd op toekomstperspectief, dat kan ik niet ontkennen", zegt de Portugees tegen onder meer The Sun. "In het voetbal ligt de focus altijd op het heden, in dit geval de wedstrijd van morgen, maar dit is ook een club waar je aan de toekomst moet denken."

Volgens Britse media heeft de 27-jarige spelmaker een aanbieding om zijn contract met vier jaar te verlengen, ter waarde van negen miljoen euro per seizoen, afgeslagen. Hij mag daardoor vanaf januari met andere clubs om tafel. Onder meer Real Madrid, Juventus en Paris Saint-Germain worden met hem in verband gebracht.

Mourinho wil snel weten waar hij aan toe is. "Dit soort belangrijke kwesties hebben zeker invloed op mijn beslissingen als hoofdtrainer. Het is belangrijk om te weten of Christian blijft of vertrekt. Hij is het type speler dat zoiets heel goed begrijpt. Hij is een prima kerel die van de club en zijn collega's houdt en geweldig is in de kleedkamer. Hij zal hoe dan ook een van ons zijn tot zijn laatste dag."

Eriksen kwam in 2013 over van Ajax en groeide uit tot een belangrijke kracht in Londen. Zijn ploeggenoot Toby Alderweireld zou door de komst van Mourinho wel van plan zijn een nieuw contract te tekenen.