De Mos kritisch: 'Vader Vlap bemoeit zich te veel, hij verliest geloofwaardigheid'

De Mos kritisch: 'Vader Vlap bemoeit zich te veel, hij verliest geloofwaardigheid'

26-11-2019 09:50 Laatste update: 10:25
33

Michel Vlap is op een zijspoor beland bij Anderlecht. Aad de Mos denkt dat de 22-jarige middenvelder te vroeg is vertrokken bij sc Heerenveen, dat afgelopen zomer liefst acht miljoen euro van de Belgische topclub ontving.

Vlap begon het seizoen als basisspeler, maar sinds de entree van trainer Frank Vercauteren gaat het bergafwaars. Maandag moest hij zelfs meedoen met de reserves. 'Een invalbeurt van één minuutje tegen Zulte Waregem om tijd te rekken, niet van de bank gekomen tegen Kortrijk en Eupen én als hij - door blessures bij anderen - wél aan de aftrap stond, werd Vlap telkens steevast gewisseld', schrijft Het Nieuwsblad.

De Mos legt de schuld deels bij Vlap en zijn entourage. "Het eerste probleem van Vlap is dat zijn vader zich te veel bemoeit. Michel moet zijn pa eens intomen: Stop met tweeten. Dat overbeschermende kantje. Hij verliest daardoor al zijn geloofwaardigheid bij coaches en bij medespelers. Ken jij andere profs met zulke vaders? Ik niet", zegt de analist in de Belgische krant.

Niet klaar voor topclub?
Verder denkt De Mos dat de druk hem parten speelt. "Michel Vlap komt van Heerenveen, een club waar alles mocht en niets moest. Bij Anderlecht is het niet zo gemoedelijk. Bij zo'n club is het een jungle en daar moet Michel aan wennen."

"Anderlecht had Vlap beter nog een jaar laten bevestigen in Friesland alvorens hem aan te trekken, maar Frank Arnesen wilde per se deze spelverdeler. Het viel toch op dat de Nederlandse topclubs er hun handen van af hielden. Dat zegt iets, hoor."