De Ligt 'wordt van wereldklasse': 'Geweldige verdedigers om van te leren'

De Ligt 'wordt van wereldklasse': 'Geweldige verdedigers om van te leren'

26-11-2019 14:02 Laatste update: 14:12
21

Volgens Juventus-legende Paolo Montero heeft Matthijs de Ligt alles in zich om een 'verdediger van wereldklasse' te worden. De voormalig verdediger zag de Nederlander uitblinken tegen Atalanta.

"Hij speelde echt een spectaculaire wedstrijd", vertelt Montero aan Sky Sports Italia. "Hij laat zijn waarde zien en wordt een speler van wereldklasse", is hij lovend. De Ligt leek tegen Atalanta uit te vallen met een zeer pijnlijke blessure aan zijn schouder. Hij schreeuwde het uit van de pijn, maar na een behandeling door de verzorgers van de club kon hij verder en speelde hij de wedstrijd uit. Ook voor de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid zit hij gewoon bij de selectie van De Oude Dame.

Montero verwacht ook veel van een andere centrale verdediger van de Turijnse club, Merih Demiral. "Hij heeft ook een geweldige toekomst als hij zijn plek weet te vinden. De Ligt en Demiral hebben geweldige verdedigers om van te leren, spelers als Bonucci en Chiellini, dat gaat ze zeker helpen", sluit hij af.