Mundo Deportivo: Messi al zeker van Ballon d'Or-winst, Ronaldo dreigt met boycot

Mundo Deportivo: Messi al zeker van Ballon d'Or-winst, Ronaldo dreigt met boycot

26-11-2019 19:14
83

Mundo Deportivo meent de uitslag van de Ballon d'Or-verkiezing al te weten. Volgens de Spaanse sportkrant staat het al vast dat Lionel Messi zal winnen van eeuwige rivaal Cristiano Ronaldo en Virgil van Dijk.

Messi won de prijs in 2009 en vervolgens in 2010, 2011, 2012 en 2015, toen organisator France Football de verkiezing samen met de FIFA uitschreef. Mundo Deportivo stelt dat Messi door France Football al op de hoogte is gebracht van zijn zesde eervolle uitverkiezing en dat vertegenwoordigers van het Franse medium al zijn afgereisd naar Barcelona.

Het zou betekenen dat de overige twee genomineerden – Ronaldo en Van Dijk – maandag voor niets afreizen naar het gala in Parijs. Volgens MD vreest Ronaldo zelfs voor een derde plek na Messi en Van Dijk en wil hij helemaal niet komen. De organisatie beweegt naar verluidt hemel en aarde om de Portugees – vijfvoudig winnaar van de prijs – alsnog te overtuigen.

In september ontbrak Ronaldo al tijdens de uitreiken van de FIFA Best Player Awards. Messi troefde Van Dijk toen al af in de verkiezing.