Juve verslaat Atlético dankzij fraaie goal Dybala en ijzersterke ingreep De Ligt

Juve verslaat Atlético dankzij fraaie goal Dybala en ijzersterke ingreep De Ligt

26-11-2019 22:55 Laatste update: 22:59
14

Juventus heeft zich dinsdag verzekerd van de winst in groep D van de Champions League. De Italiaanse kampioen won in Turijn met 1-0 van Atlético Madrid door een schitterende vrije trap van Paulo Dybala. 

Juventus - Atlético Madrid
Juventus was al zeker van een plekje in de achtste finale, maar de groepswinst stond nog wel op het spel tegen Atlético. Met Matthijs de Ligt en Cristiano Ronaldo in de basis had de Oude Dame de overhand. Kansen waren evenwel spaarzaam. Het was de uitblinkende Dybala die op slag van rust met een schitterende vrije trap de ban brak: 1-0. De ploeg van coach Diego Simeone wist in de tweede helft opvallend weinig uit te richten. Toen Atlético wél gevaarlijk dreigde te worden greep De Ligt ijzersterk in. De oud-Ajacied maakte een grote kans onschadelijk en dat kwam hem op een staande ovatie van de Juve-fans te staan.

In extremis had Alvaro Morata nog een enorme kans, maar de spits verzuimde zijn voet tegen een voorzet te zetten. Door de overwinning heeft Juventus nu dertien punten uit vijf duels. Atlético blijft steken op zeven punten en moet nog op zijn hoede zijn voor Bayer Leverkusen, dat één punt minder heeft. De ploeg van coach Peter Bosz won eerder op de avond met 0-2 bij Lokomotiv Moskou.

Manchester City - Shakhtar Donetsk
Manchester City had aan een gelijkspel tegen Shakhtar Donetsk genoeg om de koppositie in groep C veilig te stellen: 1-1. De ploeg van coach Pep Guardiola had in de eerste helft desondanks de handen vol aan de bezoekers. In de tweede helft oogde de Premier League-kampioen een stuk frisser en dat resulteerde in de openingstreffer van Ilkay Gündogan, die profiteerde van voorbereidend werk van Gabriel Jesus. De Oekraïners maakten via Solomon echter gelijk. Het was voor Manchester City slechts een klein smetje op de avond.

Atalanta Bergamo - Dinamo Zagreb
Hans Hateboer en Marten de Roon hielden hun Champions League-droom in dezelfde poule levend met Atalanta Bergamo. De Italianen wonnen met 2-0 van Dinamo Zagreb. Luis Muriel opende de score uit een strafschop. Aanvoerder Alejandro Papu Gómes verdubbelde de score na een fraaie actie.

Shakhtar staat nu op zes punten, Dinamo op vijf en Atalanta op vier, waarmee de ontknoping bloedstollend belooft te worden. City neemt het in de laatste speelronde op tegen Dinamo Zagreb, Shakhtar en Atalanta treffen elkaar in Oekraïne.