Bizot stond met 'beste verdediger ter wereld' op veld: 'Was wel jong natuurlijk'

Bizot stond met 'beste verdediger ter wereld' op veld: 'Was wel jong natuurlijk'

Gepubliceerd: woensdag 27 november 2019 om 09:44wo 27-11-2019 om 09:44

Marco Bizot kent een succesvol jaar bij AZ en staat op het punt om verschillende records te breken. Zo hield de keeper dit kalenderjaar al negentien keer de nul in de Eredivisie. Toch gaat volgens hem niet alle eer naar hem.

"Ik wil benadrukken dat dit ook echt een teamprestatie is. We spelen aanvallend maar het staat gewoon goed bij ons en we zitten in een flow", vertelt Bizot tegen het Algemeen Dagblad. "Dit is het best ingespeelde team waar ik in heb gespeeld. Terwijl ik toch met de beste verdediger ter wereld voor me heb gespeeld, haha. Maar Virgil van Dijk was bij FC Groningen natuurlijk nog erg jong. Net als ik."

Bizot staat tot nu toe op plek negen als het gaat om keepers in de Eredivisie met de meeste clean sheets in een kalenderjaar. De keeper staat tussen een aantal grote namen. "Ah, daar staat Ed de Goey nog in, zeg. Mooie naam van vroeger. En kijk: Van der Sar. Grote sterren. Mooi om er tussen te staan. Maar zelf kijk ik daar niet zo naar, hoor. Pas aan het eind van het seizoen of als de recordpoging voorbij is, dan zal ik terugkijken. En het is ook weer niet zo belangrijk. Liever win ik een wedstrijd."

Topkeepers
Bizot stond dit seizoen tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Manchester United oog in oog met David De Gea. "Dat was heel mooi. Ik kijk veel naar topkeepers. Neuer, Ter Stegen, Bürki. Bürki? Ja dat vind ik mooi, een keeper uit zo'n relatief klein voetballand uit Zwitserland die zo goed is. Die leggen toch vaak een lange weg af. Net als Navas van Paris Saint-Germain. Thuis tegen FK Partizan wil ik morgen in de Europa League weer de nul houden. Want dan overwinteren we", sluit Bizot af.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws