Schok in Duitsland: legendarische Klinsmann keert na tien jaar terug in Bundesliga

Schok in Duitsland: legendarische Klinsmann keert na tien jaar terug in Bundesliga

27-11-2019 11:10 Laatste update: 13:37
18

Jürgen Klinsmann keert officieel terug in de Duitse voetballerij. Hertha BSC maakt woensdagochtend bekend dat de oefenmeester is aangesteld in de Duitse hoofdstad.

Na teleurstellende resultaten onder de afgelopen zomer aangestelde Ante Covic was afgelopen weekend de maat vol. Hertha verloor met 4-0 van FC Augsburg, de vierde nederlaag op een rij, en de Kroatisch-Duitse trainer werd de laan uitgestuurd. Na zijn ontslag in Berlijn zongen de namen van onder anderen Bruno Labbadia en de onlangs bij Bayern München ontslagen Niko Kovac rond.

De keuze is uiteindelijk gevallen op Klinsmann, waarmee Hertha vriend en vijand in Duitsland verrast. De Duitse grootheid fungeerde in 2009 voor het laatst als trainer in de Bundesliga. Hij werd destijds bij Bayern München opgevolgd door Louis van Gaal. Klinsmann vertrok naar de Verenigde Staten, om daar de functie van bondscoach tot 2016 op zich te nemen.

De oud-topspits van Duitsland keerde onlangs al terug in eigen land om plaats te nemen in de raad van commissarissen van Hertha. Nu neemt hij dus het stokje over van Covic en keert hij na tien jaar terug als hoofdtrainer in de Bundesliga, waar hij tenminste tot het einde van het seizoen instapt.